Nieuws
Overhandiging eerste mondneusmasker Dutch PPE Solutions
De eerste mondneusmaskermachine bij VDL Industrial Modules in Helmond

Overhandiging eerste mondneusmasker Dutch PPE Solutions

8 januari 2021

Vandaag heeft Willem van der Leegte symbolisch het ‘eerste’ mondneusmasker van @Dutch PPE Solutions overhandigd aan John Jorritsma, voorzitter van de Veiligheidsregio. Daarmee heeft onze president-directeur ‘het startschot’ gegeven voor de productie van kwalitatief hoogwaardige mondneusmakers bij VDL in Helmond.

Dutch PPE Solutions is een samenwerking tussen @VDL en @DSM. Naast de productie van de maskers richten zij, bij DSM in Geleen, een productielocatie in voor meltblown polypropoleen, de kritische filterlaag in gezichtsmaskers die beschermt tegen virussen. Deze locatie zal de eerste in Nederland zijn waar dit materiaal wordt vervaardigd.

"Ik ben trots dat VDL en DSM, twee krachtige Nederlandse bedrijven, elkaar hebben gevonden en de handen ineen hebben geslagen. De behoefte aan betrouwbare leveringsketens is groter dan ooit. Zo zijn we in staat om in Nederland een betrouwbare, duurzame en hoogwaardige productieketen op te zetten die ons land minder afhankelijk maakt van leveringen uit het buitenland", aldus Willem van der Leegte.

Wil je meer lezen over deze unieke samenwerking? Bekijk dan de website van Dutch PPE Solutions: dutchppesolutions.com/

Terug