Nieuws
VDL Nedcar bouwt miljoenste auto voor BMW Group

VDL Nedcar bouwt miljoenste auto voor BMW Group

15 juni 2022

VDL Nedcar, Nederlands enige autofabriek waar de seriematige productie voor derden plaatsvindt, heeft vandaag de miljoenste auto geproduceerd voor opdrachtgever BMW Group. Samen met de ruim 4.000 medewerkers van de autofabriek in het Limburgse Born is vandaag bij deze mijlpaal stilgestaan.

Vier verschillende modellen

Sinds de heropening van VDL Nedcar op 17 juli 2014 heeft de fabriek vier verschillende modellen gebouwd voor BMW Group: de MINI 3-deurs (sinds 2014), de MINI Cabrio (sinds 2015), de MINI Countryman (sinds 2016), inclusief de MINI Countryman Plug-In Hybrid Electric Vehicle (sinds maart 2017) en de BMW X1 (sinds augustus 2017).

Met de productie van de miljoen voertuigen die VDL Nedcar voor BMW Group heeft gebouwd, zijn maar liefst 34.000 manjaren werkgelegenheid gemoeid.  

‘Prestatie van formaat’

Directeur John van Soerland van VDL Nedcar: “Een miljoen auto’s bouwen voor een premium merk als BMW zegt natuurlijk wel wat over het vakmanschap van onze medewerkers. Sinds de samenwerking met BMW Group is opgestart, acht jaar lang geleden, blinken onze medewerkers in Born uit in kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid. Deze mijlpaal is een prestatie van formaat én vakmanschap van de bovenste plank waar we met z’n allen terecht trots op mogen zijn.”

‘Indrukwekkend’

Directeur Frank Bachmann van de BMW Group-fabriek in Regensburg: “De ontwikkeling van VDL Nedcar is indrukwekkend als het gaat om prestaties en betrouwbaarheid en de professionele wijze waarop de fabriek onze auto's bouwt. Dat is iets waar VDL Nedcar en zijn medewerkers trots op mogen zijn.”

Over VDL Nedcar

VDL Nedcar in Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland die sinds eind 2012 deel uitmaakt van VDL Groep in Eindhoven. Momenteel werken er 4.200 medewerkers. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot maximaal 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces (1.400 industriële robots). Sinds de start in 1967 rolden ruim 5,7 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI, BMW) van de productielijn in Born. Momenteel produceert VDL Nedcar de MINI Cabrio, de MINI Countryman en de BMW X1, van de MINI Countryman wordt ook de PHEV-variant geproduceerd.

MINI Hatch   MINI Cabrio   

MINI Countryman   MINI Countryman PHEV 

BMW X1
 

Terug