Nieuws
VDL Groep lanceert OrderOn.com, online platform voor metaalbewerking

VDL Groep lanceert OrderOn.com, online platform voor metaalbewerking

26 april 2022

VDL Groep zet een grote stap voorwaarts in de digitalisering van productie- en bedrijfsprocessen voor het on-demand bestellen van metalen producten. Met de lancering van het nieuwe platform OrderOn.com is lasersnijden en kanten voor de hele maakindustrie door middel van een muisklik binnen handbereik. Flexibel, overzichtelijk én op maat. Hoeveel, waar en wanneer je wilt.

“Er is een stijgende vraag naar eenvoud in het bestelproces van kwaliteitsproducten met tijdige levering. Dit versnelt de groei van on-demand-productie in de markt. Hierbij staan flexibiliteit, automatisering, snelheid en schaalbaarheid centraal”, vertelt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep. “Ons toeleveringsbedrijf VDL Technics in Boxtel is het eerste VDL-bedrijf waar ons platform OrderOn.com is geïntegreerd in het productie- en bedrijfsproces. Door onze jarenlange ervaring in lasersnijden en kanten op maat nu ook online aan te bieden, kunnen wij het bestelproces vereenvoudigen en versnellen. Een offerte is hiermee binnen enkele minuten beschikbaar.”

Het nieuwe platform OrderOn.com is onderdeel van de bredere digitaliseringsstrategie van VDL Groep waarbij ook competenties van andere werkmaatschappijen van het industriële familiebedrijf zullen worden geïntegreerd naar één online ‘make to order’-platform voor een scala aan metaal- en kunststofbewerkingstechnieken.

Geautomatiseerd bestelproces

OrderOn.com maakt processen rond metaalbewerking makkelijker waarmee het mogelijk wordt om op een eenvoudige manier delen van metaalbewerking uit te besteden. Na het uploaden van digitale werkbestanden op het platform is direct een offerte beschikbaar. Na die te hebben goedgekeurd, start het volledig geautomatiseerde productieproces en worden de producten op het gekozen adres afgeleverd. Om dit mogelijk te maken, is het lasercentrum bij VDL Technics verder uitgebreid met nieuwe machines met automatische uitruimmodule en volledig geautomatiseerde kantbanken waardoor 24/7 kan worden geproduceerd. OrderOn.com combineert VDL’s nieuwste digitale productiefaciliteiten met meer dan 60 jaar expertise, ervaring en vakmanschap van het industriële familiebedrijf.
www.orderon.com

Over VDL Groep

Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep, het internationale industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Toen zijn zoon Wim van der Leegte het bedrijf in 1966 overnam, heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie en is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking en de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen. VDL Groep is groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen, en beschikt met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt.
VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. De bedrijvengroep voegt de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar doorgroeimogelijkheden en continuïteit voorrang krijgen. Sinds 2016 staat de derde generatie van de familie Van der Leegte aan het roer. VDL Groep is met ruim 15.000 medewerkers actief in 19landen. De groep omvat 105 werkmaatschappijen, elk met een eigen specialisme, die onderling intensief samenwerken. De gecombineerde jaaromzet in 2021 bedroeg 4,995 miljard euro.

 

Terug