Nieuws
Marjan van Loon benoemd in Raad  van Commissarissen VDL Groep

Marjan van Loon benoemd in Raad van Commissarissen VDL Groep

28 januari 2022

Marjan van Loon treedt per 1 februari 2022 toe tot de Raad van Commissarissen van VDL Groep. Direct na haar studie Chemical Engineering aan de TU/e is Van Loon (1965) in 1989 in dienst getreden bij Shell. Sinds 1 januari 2016 vervult ze bij deze multinational de functie van president-directeur Shell Nederland.

De Raad van Commissarissen van VDL Groep bestaat verder uit Louis Deterink (voorzitter), Arie Kraaijeveld, Lau Pas en Wim van der Leegte. Omdat zijn benoemingstermijn afloopt, zal Arie Kraaijveld (78) tijdens de eerstvolgende algemene vergadering van aandeelhouders aftreden. Arie Kraaijeveld is sinds 2005 commissaris bij VDL. Wij bedanken hem voor zijn inspanningen gedurende de afgelopen 17 jaar.  

Op voordracht van de Raad van Commissarissen heeft de algemene vergadering van aandeelhouders Marjan van Loon benoemd. Aandeelhouder en commissaris Wim van der Leegte: “Wij zijn verheugd met de komst van Marjan als nieuw lid van onze Raad van Commissarissen. Mede vanwege haar uitgebreide bestuurlijke ervaring in een internationaal concern én haar expertise op het gebied van energietransitie, innovatie en techniek vormt Marjan een waardevolle toevoeging aan onze Raad van Commissarissen.”

Marjan van Loon: “VDL Groep staat in de voorhoede van de internationale hoogwaardige maakindustrie. Innovatieve, toekomstgerichte ondernemers en tegelijkertijd een Brabants familiebedrijf waar de mens centraal staat. Dat past bij mij. Ik heb een leuke en drukke baan bij Shell, maar toen VDL mij vroeg voor deze functie hoefde ik niet lang na te denken. Ik kijk ernaar uit om als commissaris onderdeel te mogen uitmaken van de toekomst van het bedrijf.”

Marjan van Loon is geboren in Helmond, is getrouwd en heeft twee kinderen. 

Over VDL Groep 
Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep, het internationale industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Toen zijn zoon Wim van der Leegte het bedrijf overnam, is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking, de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen, en heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie. VDL Groep is groot in toeleveringen en halffabricaten, maakt eigen eindproducten, zoals veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen, en beschikt het met VDL Nedcar in Born over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt. VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap en hoogwaardige machines. De bedrijvengroep voegt de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar doorgroeimogelijkheden en continuïteit voorrang krijgen. Sinds 2016 staat de derde generatie van de familie Van der Leegte aan het roer. VDL Groep is met ruim 15.000 medewerkers in 19 landen actief. De groep omvat 105 werkmaatschappijen, elk met een eigen specialisme, die onderling intensief samenwerken. De gecombineerde jaaromzet in 2020 bedroeg 4,686 miljard euro.

Terug