Nieuws
VDL Groep wint Nederlandse Innovatie Prijs 2019
Bijschrift: Voorste rij (vlnr): Wim van der Leegte, Pieter van der Leegte en Jennifer van der Leegte hebben in het Kurhaus in Scheveningen de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 in ontvangst genomen.
Foto: Elvin Boer

VDL Groep wint Nederlandse Innovatie Prijs 2019

26 juni 2019

VDL Groep heeft de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 gewonnen. De prijs is een erkenning voor de innovatiekracht en de maatschappelijke impact van het familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Bij het toekennen van de innovatieprijs is onder meer gekeken naar nieuwe, vooruitstrevende oplossingen en technologieën van VDL, aandacht voor medewerkers, ondernemerschap en samenwerking. De Nederlandse Innovatie Prijs 2019 is overhandigd tijdens het tv-programma De Wereld van Morgen dat AVROTROS vanavond vanaf 20.30 uur op NPO1 heeft uitgezonden.

‘Parel van de maakindustrie’

Tijdens de bekendmaking in het Kurhaus in Scheveningen prijst de jury VDL Groep op velerlei gebieden. “VDL loopt voorop bij het toepassen van nieuwe technologieën en innovatie zit in het DNA”, stelt juryvoorzitter Henk Volberda, tevens hoogleraar strategie & innovatie. Als directeur van Amsterdam Centre for Business Innovation is Volberda verbonden aan Amsterdam Business School, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. “Bij VDL Groep wordt substantieel geïnvesteerd in onderzoek & ontwikkeling en de combinatie van automatisering en aandacht voor medewerkers leidt tot nieuwe werkgelegenheid. Waar anderen bedreigingen zien, ziet VDL juist kansen. Er wordt op meerdere gebieden een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzame oplossingen. VDL is de parel van de maakindustrie.”

Innovatie Monitor

De Nederlandse Innovatie Prijs 2019 is onderdeel van de Nederlandse Innovatie Monitor. Dit grootschalige onderzoek naar innovatie wordt jaarlijks in Nederland uitgevoerd door het Amsterdam Centre for Business Innovation van Amsterdam Business School, gelieerd dus aan de Universiteit van Amsterdam. Meer dan 5.000 organisaties uit een breed scala aan sectoren zijn uitgenodigd om aan het onderzoek deel te nemen. Op basis van de deelgenomen organisaties (ongeveer 800) en interviews met de bedrijven zijn de volgende drie bedrijven overgebleven: D2D Water Solutions uit Hardenberg, Hanskamp Agro Tech uit Doetinchem en VDL Groep uit Eindhoven.

‘Geweldige erkenning’

Hoofddirectielid Jennifer van der Leegte van VDL Groep heeft in Scheveningen de Nederlandse Innovatie Prijs 2019 in ontvangst genomen. “Dit is een geweldige erkenning voor onze bijna 17.000 medewerkers, die elke dag opnieuw bij onze 104 bedrijven in binnen- en buitenland hard werken om onze wereld slimmer, sneller, beter en groener te maken. Onze activiteiten zijn natuurlijk heel breed en divers. Zo werken we aan het onderzoek naar het kleinste onderdeel op aarde, onderdelen voor de deeltjesversneller van CERN in Zwitserland, tot het onderzoek naar het grootste deel op aarde: de ondersteuningsstructuren voor de spiegels van de grootste telescoop ter wereld die wordt gebouwd in Chili, én alles wat daartussen zit. Vergeet niet dat we Europees koploper zijn wat betreft de elektrificatie van zwaarder vervoer, bussen, vrachtwagens en automatisch geleide voertuigen. Met onze elektrische voertuigen dragen we bij aan een schonere en geluidsarmere omgeving.”

Terug naar overzicht