Nieuws
VDL-hoofddirectielid Theo Toussaint met pensioen
Hoofddirectielid VDL Groep Theo Toussaint gaat met pensioen

VDL-hoofddirectielid Theo Toussaint met pensioen

23 december 2020

Na een dienstverband van ruim 36 jaar gaat Theo Toussaint per 1 januari aanstaande met pensioen. Toussaint (67) blijft aan VDL Groep verbonden.

Theo Toussaint is in 1984 bij VDL begonnen. Zijn internationale kennis én wereldwijde netwerk lopen als een rode draad door zijn loopbaan. Jarenlang is Toussaint als directeur betrokken geweest bij VDL-bedrijven die internationaal opereren, zoals VDL International, VDL Agrotech, VDL Technics, VDL Industrial Products, VDL Steelweld en VDL Bus & Coach.

In 1996 is Toussaint toegetreden tot het adjunct-directieteam van VDL Groep. Adjunct-directieleden vertegenwoordigen VDL-bedrijven in het directieteam en fungeren als sparringpartners van bedrijfsdirecteuren. Sinds 2011 maakt Theo Toussaint onderdeel uit van de hoofddirectie van VDL Groep. Na zijn pensionering zal hij zijn internationale netwerk blijven inzetten voor VDL Groep. Zo zal Toussaint onder meer betrokken blijven bij de zoektocht naar een nieuwe klant voor VDL Nedcar en de verdere versterking van de strategie van VDL op het gebied van ‘slimme’ mobiliteit.

Na het vertrek van Theo Toussaint bestaat de hoofddirectie van VDL Groep uit: Willem van der Leegte, Pieter van der Leegte, Jennifer van der Leegte, Jan Mooren en Paul van Vroonhoven. VDL is voornemens om de hoofddirectie uit te breiden met Guustaaf Savenije en Paul van Vuuren, beiden nog lid van het adjunct-directieteam. Savenije (63) en Van Vuuren (62) zijn nu nog directeur van respectievelijk VDL ETG en VDL Nedcar. De effectuering van deze benoemingen zal plaatsvinden na het doorlopen van de interne procedures. Na het afronden van deze procedures zullen de opvolgers van Savenije en Van Vuuren worden bekendgemaakt.

Terug naar overzicht